Geschiedenis

De geschiedenis van De Rank gaat terug tot eind jaren 60 van de vorige eeuw. In 1969 zijn er evangelisatie-activiteiten gestart in Mechelen. Aanvankelijk kwam men voor bijbelstudies samen in voormalig café ‘De ronde hoek’ in de Elf Novemberstraat.

oud-gebouw-stationsstraat33In werd 1976 de ‘vzw Volle Evangeliegemeente De Rank’ (later: Christengemeenschap De Rank) gesticht en werden vanuit deze gemeenschap verschillende activiteiten ontplooid, zoals een boekwinkel (1977-1985), evangelisatie met een dubbeldeksbus (1979-1990) en sociale opvang en begeleiding.

Vanaf 1984 kwam de gemeente samen in een herenhuis aan de Stationsstraat. In 1991 werd rond een groep uit De Rank een tweede gemeente gesticht, aanvankelijk Mechelen-Zuid genoemd, later Christengemeenschap Lichtpunt) die nu samenkomt in de voormalige gebouwen van de School met de Bijbel aan de Lakenmakerstraat.

De Rank gebouw buitenzijdeChristengemeenschap De Rank is in 2011 verhuisd naar Stuivenbergbaan 137, waar een nieuw gebouw is neergezet, met faciliteiten voor samenkomsten en een appartement.

Sinds 2014 zijn er naast de zondagse samenkomsten van  Christengemeenschap De Rank ook veertiendaags op zaterdag samenkomsten van de gemeenschap Davar Chaïm.

In 2015 heeft Christengemeenschap De Rank de naam LEEF! Mechelen aangenomen.